Assalamualaikum kesayangan Sambaleena! Alo alo alo, lama dah sis tak mengomel dekat sini asbab sedikit masalah teknikal dekat blog ni. Now, ive found ze solution! Yahoo. Eh, Alhamdulillah. Hehe.

Since harini dah masuk Ramadhan, so far ok? Macam mana rasanya Ramadhan dalam tempoh PKP ni? #Phase3 hehe. Semoga semuanya baik baik sahaja ya. Harapnya Ramadhan tahun ni lebih baik dan bermakna dari tahun sebelum ni. Semoga kita semua dapat laluinya dengan penuh kesabaran & ketabahan.

Yang nak balik kampung tu, jangan sedih sedih k! Tkpe, kita fkirkan the good side. Hikmahnya PKP ni. Nnti keadaan dah reda, maka nak balik kampung ke nak ke mana ke, ikot kome lah kan! Takde sekatan dah. Now, banyak banyakkan berdoa tau. Lagi lagi bulan yang mulia ni. Fikir kan yang baik baik, insyaAllah yang baik baik yang datang. Baiknya Allah <3

Ok lah, terbebel lebih pulak! Oops.

Haha. Kalau korang nak tahu, resepi yang sis share harini mmg boleh kata signature dish Sambaleena la. Kalau dah lama follow, mesti korang tahu. Sebab nya, nak buat dia pun mudah je. Sssap ssap sssappp siap guys! Jangan lupa cuba tau.

Bahan-bahannya :

  1. Nasi Impit (Direbus)
  2. Sambal Ijo
  3. Taugeh (optional)
  4. Daun Kucai (optional)
  5. Ikan Bilis (optional)

pssst, yg optional tu tknak letak pun takpe. Or kalau korang nak ganti dengan bahan lain pun boleh! Ikot tekak kome lah eh.

Cara dia? Cekidaut video kat bawah ok! Selamat mencuba semua 😀

 

Share This