Assalammualaikum & selamat tengahari semua.. Apa khabar harini ? Selamat bekerja kepada yang bekerja dan juga kepada yang WFH. Semoga korang sentiasa dalam lindungan Allah swt. Kepada yang sedang membaca ni mesti sedang bersedih di sebabkan keadaan covid-19 sekarang ni kan.. Kita doa yang baik baik semoga negara kita bebas dari covid-19 ini segera ye.. InshaAllah amin.. yang paling penting kena jaga SOP kita ok, SEMANGAT!

Jadi pada harini Sambaleena nak share dekat korang satu makanan kudap-kudap yang ada pada produk Sambaleena. Korang tau tak apa ? Jengg jengg jeggg.. Kudap-kudap ni kalau makan macam tu je dah rasa nak lagi,nakkk lagi… Belum makan¬†dengan nasi panas telur mata haa confirm laaa mesti tak cukup satu pack kudap-kudap tu hehehe.

So kudap-kudap tu adalah Sambal Tempe Sambaleena. So gambar bawah ni kita tunjuk sikit macam mana rupa sambal tempe tu. Bahan dalam sambal tempe ni ada tempe, ikan bilis, kentang dan juga cili. Dan texturenya kering dan manis manis pedas. Dan sesuai juga kalau anak-anak nak makan. Berat sambal tempe ni 250 gram. Ha banyak kan koranng…

Sambal tempe ni sangat best okay nak buat kudap kudap sebab rasanya yang manis manis pedas tu. Bole makan waktu pegi travel balik kampung, tengok movie atau pegi picnic dan berkelah. Kerana sambal tempe ni di producekan khas dalam bentuk pack macam gambar yang bawah ni. So jimat space kan.

Untuk yang gambar bawah ni pula antara idea macam mana korang nak best kan lagi makan sambal tempe tu. Makan dengan spaghettii pun jadi guyss memang sedappp.. So apa lagi jangan lupa grab okayy.

 

 

Share This