Assalamualaikum semua ,

Sedar tak sedar dah puasa ke 18 dah, cepat betul masa berlalu,
Mesti korang semua pun dah takde idea nak masak apa kan ?
Takpe jangan risau, harini admin nak kongsikan resepi udang telur masin ataupun dipanggil salted egg prawn gitewww, baru nampak barat sikit kan, hahaha
Masakan ni sangat popular di restoran chinese, dia ada rasa lemak2 masin dia fuhhh memang membangkitkan selera.

Untuk resepi udang salted egg ni tak perlu susah2 nak cari telur masin lagi dah, cuma menggunakan pes salted sambaleena dah auto pandai masak tau

Jom kita teruskan dengan bahan2nya

Bahan Bahan
✨ Udang gaul dengan tepung bestari dan goreng
✨ Butter
✨ Bawang putih dicincang
✨ Daun Kari
✨ Pes Salted Egg

Last sekali gaulkan dengan udang

fuhh resepi mat salleh uols. Curlas tak? Dulu, susah betul nak makan salted egg ni. Yelah, proses pembuatan rumit. If nak makan kat luar pun, harga bukan ashe ashe. Sebaik ada pes sambaleena. Senang kerja!

Untuk lihat video full cara kita buat boleh tengok di instagram kami di sambaleena.my

Jangan lupa cuba tauuu

Share This