Assalamualaikum Semua,

Apa khabar sihat ke? Macam mana dengan cuti raya tahun ni? Okay ke okay sangat ?
Setelah 2 tahun kita tak beraya tiba2 tahun ni raya pun terkejut,
Mula lah semua kelam kabut nak cari baju raya, nak masak rendang, ketupat lemang kan ?
Ada yang malas nak fikir, beli je semua tu dah takyah pening2 nak masak.
Tapi lagi best kalau dapat masak menggunakan air tangan sendiri waktu2 perayaan ini kan, tambah2 kalau ramai yang membantu didapur, dapur pun meriah.

Harini sis nak kongsikan resepi Rendang Daging Cili Api yang simple
Bahan untuk masak rendang ini sebenarnya semua sama sahaja, cuma yang membezakan adalah sama ada cili api ataupun cili kering

Untuk resepi kali ini, kita nak buat resepi yang lagi mudah,  hanya menggunakan 2 bahan sahaja iaitu

✨ Daging
✨ Pes Rendang Cili Api Sambaleena

Cara2 memasak

  • Rebus daging dan potong
  • Masukkan pes rendang cili api sambaleena
  • Masukkan daging yang telah direbus
  • Masukkan air sedikit
  • Kacau bagi rata
  • Dah boleh hidang

Pes rendang ni bukan sahaja boleh guna daging tauu , nak guna ayam pun boleh 😍❤️ So easy guys! 😋 . Kalau korang nak tengok video cara kita masak Rendang Daging Cili api ni boleh tengok di ig sambaleena.my dan untuk korang yang nak dapatkan Pes Rendang Cili Api Sambaleena ini boleh cari di website sambaleena.com dan shopee sambaleena.hq. 

 

Share This