Blog

Uncategorized

Resepi Terung Telur

Assalamualaikum semua Nak buat resepi terung yang lain dari yang lain ? Biasanya kalau terung ni mesti akan goreng kicap ke sambal ke kan ? Tapi kali ni kita nak bakar kan dia dan goreng dengan telur makan pula dengan sambal, serious sedap. Haritu wani makan...

Resepi MasakanUncategorized

Resepi Ayam Goreng Bali

Assalamualaikum semua Harini sis nak kongsi resepi yang simple tapi sedap Mesti boreng kan selalu goreng ayam, ayam goreng kunyit je, sesekali mesti nak makan ayam rasa lain jugak kan, so harini kita goreng cara lain sedikit. Okay jom kita teruskan dengan cara...

Uncategorized

Resepi Jagung Cheese

Assalamualaikum semua, Harini sis nak kongsikan resepi jagung cheese, mestilah selalu juga kan jumpa orang meniaga di tepi2 jalan, dekat pasar malam ke kan. Tapi kadang tu masa kita nak makan mesti susah cari, betul tak ? Dari pening2 fikir kat mana nak cari, apa...

Uncategorized

Resepi Cendawan Enoki Butter

Hai Assalamualaikum semua Harini sis nak kongsikan resepi cendawan enoki butter.Sebelum ini resepi enoki butter ni telah viral di sosial media.Asyik lalu je kan dekat page kita, mana lah tak kecur air liur kita kan, so sis apa tunggu lagi beli je barang lepastu...

Uncategorized

Resepi Cendawan Enoki Goreng

Assalamualaikum semua, harini sis nak kongsikan resepi cendawan enoki goreng Kebiasaannya jika kita makan steamboat mesti akan jumpa cendawan enoki ni. Cendawan enoki juga sesuai dibuat sebagai kudap kudapan dengan cara goreng tepung, sedap bila makan rangup2....

Uncategorized

Resepi Mee Kari

Assalamualaikum semua Harini sis nak kongsikan resepi mee kari yang simple.Mee kari ini sesuai dihidangkan waktu rumah terbuka ke jamuan ke mahupun waktu hari hari biasa.Walaupun bahan yang digunakan banyak, tapi memasaknya tidak serumit yang disangka. Okay Jom...

Uncategorized

MAKANAN BERPANTANG

Assalamualaikum semua, apa khabar, sihat ke ? Sekarang ni kalau sis scroll FB, IG, Tiktok ramai juga ye tengah mengandung, tengah berpantang. Tiba2 sis pun terdetik nak kongsikan menu makanan berpantang. Berpantang ni perlu ye, untuk kesihatan kita pada masa akan...