Blog

Khasiat

Khasiat Air Halia

Assalamualaikum semua Harini sis nak kongsikan tentang khasiat air halia. Seperti semua sedia maklum bahawa halia merupakan sejenis tumbuhan yang sering dijadikan perisa tambahan didalam masakan kerana rasanya yang sedikit pedas dan mampu memberi aroma kewangian...

Uncategorized

Resepi Ayam Goreng Seringgit

Assalamualaikum semua Harini sis nak kongsikan resepi ayam goreng seringgit, rasa ayam ni sama macam ayam yang jual dekat pasar malam tu, memang sedap. Lepasni kalau tiba2 craving nak makan ayam pasar malam boleh lah cuba buat sendiri dirumahkan. Jimat plus boleh...

menu makanan

Makanan Tradisional Malaysia

Malaysia dikenali dengan adanya masyarakat yang berbilang kaum. Setiap kaum mempunyai makanan tradisi masing masing, yang pasti semuanya sedap dan rugi kalau tidak cuba. Masyarakat Melayu zaman dahulu sering menggunakan bahan masakan yang bersumberkan alam...

menu makananResepi Masakan

Makanan Tradisi Orang Terengganu

Setiap negeri mempunyai makanan tradisi masing2 termasuklah negeri yang terkenal dengan penyu ini iaitu negeri terengganu. Kalau pergi bercuti di negeri terengganu jangan lepaskan peluang untuk mencuba pelbagai menu tradisi negeri terengganu ini okay. Terdapat...

Uncategorized

Resepi Roti Pizza Single

Assalamualaikum semua Harini sis nak kongsikan resepi yang simple sahaja iaitu Roti Pizza Kalau duduk sorang sorang tapi teringin nak makan pizza boleh lah buat resepi simple dan jimat ini. Nak beli di kedai pizza pun boleh tapi mahal dan membazir jika tak habis...

Uncategorized

Resepi Sambal Belacan

Assalamualaikum semua Harini sis nak kongsikan resepi sambal belacan. Kalau orang kita ni makan nasi berlauk tambah pula dengan sambal belacan, mesti bila makan tu berselera sangat kan. Buat sambal belacan ini sebenarnya mudah sahaja, paling mudah zaman sekarang ni...

Uncategorized

Resepi Ayam Sambal Gesek

Assalaumualaikum semua Harini sis nak kongsikan resepi Ayam sambal gesek Bahan2 yang diperlukan adalah ✨ Dada Ayam ✨ Bayam brazil ✨ Daun limau purut ✨ Sambal Gesek Sambal gesek ni adalah sambal ready to eat, bahan yang terdapat dalam sambal tersebut ialah Bawang...