Blog

Resepi MasakanUncategorized

Resepi Pasta Telur Masin Cheese

Assalamualaikum semua Harini sis nak kongsikan resepi Pasta Telur Masin Cheese Walaupun kita ni orang melayu tapi ramai je penggemar makanan barat ni kan, lagi2 kanak2, memang ni jadi fav sebab tak pedas. Actually untuk pasta ni tak kisah pun nak guna yang jenis...

Uncategorized

Resepi Daging Masak Hitam Simple Tapi Sedap

Assalamualaikum semua Hari ini sis nak kongsikan resepi yang simple dan sedap iaitu Daging Masak Hitam Daging masak hitam ini sesuai dimakan dengan nasi putih, nasi minyak, lemang, ketupat palas dan kalau makan dengan roti pun sedap tau. Untuk daging jika...

Uncategorized

Resepi Rendang Daging Cili Api

Assalamualaikum Semua, Apa khabar sihat ke? Macam mana dengan cuti raya tahun ni? Okay ke okay sangat ? Setelah 2 tahun kita tak beraya tiba2 tahun ni raya pun terkejut, Mula lah semua kelam kabut nak cari baju raya, nak masak rendang, ketupat lemang kan ? Ada yang...

Uncategorized

Resepi Bubur Pulut Hitam

Assalamualaikum semua Harini admin nak kongsikan resepi bubur pulut hitam, cara buat bubur pulut hitam memang sangat mudah cuma perlukan masa yang lama untuk bagi bubur ni betul2 lembut dan sedap ditekak. Sebelum kita masak pulut hitam ini perlu direndam semalam...

Uncategorized

Resepi Udang Salted Egg

Assalamualaikum semua , Sedar tak sedar dah puasa ke 18 dah, cepat betul masa berlalu, Mesti korang semua pun dah takde idea nak masak apa kan ? Takpe jangan risau, harini admin nak kongsikan resepi udang telur masin ataupun dipanggil salted egg prawn gitewww, baru...

Uncategorized

Resepi Crab Rangoon

Assalamualaikum Semua Harini sis nak kongsikan resepi Crab Rangoon Sebelum ni resepi ini pernah viral di tiktok, jadi sis pun cuba untuk buat lah kan, nampak sedap jee, haihh terliur. Yang pasti tak menyesal buat sebab memang sedap, Lagi2 makan pula dengan sambal...

KhasiatUncategorized

Khasiat Buah Kurma

Assalamualaikum semua , Akhir-akhir ini jumlah yang positive covid semakin tinggi ye, tambah pula di terengganu banjir, lepas itu KL pula, Allahuakbar, harapnya semua berada dalam keadaan yang baik dan sentiasa dipermudahkan urusan, Aamiin. Harini sis nak kongsikan...